Healthy Snacks For The Weekend

Dissa det onyttiga snackset denna helgen och njut utav nyttiga frukter och grönsaker som är fulla med viktiga näringsämnen som du och din kropp behöver. Gör din egen glass, garnera frukten och bären med nötter och/eller frön, mörk choklad eller gör en god hemmagjord dipp som du kan dippa det i. Snacks behöver inte vara onyttigt för att vara gott! Det är bara en fråga om bekvämlighet. Det går leva en hälsosam livsstil och njuta utav livets goda samtidigt!

Bär/Frukt pinnar



En skål med bär som förslagsvis serveras med mörk choklad



Grönsaker med keselladipp


Fruktsallad som förslagsvis serveras med valfria nötter



Hemmagjord glass

Ingredienser
1 avokado
1 banan
1dl fryst mango
1dl ananas
1 dl jordgubbar
2,5dl sojamjölk/sojayoghurt

Såhär gör du
Mixa ned alla ingredienser i en matberedare eller mixer. Ställ in i kylen minst 1 h. Servera genast.

Glasspinnar

Blanda dina favoritbär/frukter tillsammans med jucie som du sedan fryser in.

Kommentarer:

1 jenny:

skriven

man kan också bara ställa lite kesella med ex. vaniljsmak i en skål i frysen. det blir godare än glass tycker jag! :) nyttigare variant bara.

2 Alexandra:

skriven

Vill bara tippsa på det där med nyttig glass:) Om man ser till att ha bananbitar i frysen, är det bara att ta ut, lägga i en mixer och mixa, antingen smaksätta genom att mixa i lite vaniljpulver och bär, eller min egen favorit: kakao. Jag har inga exakta mängder till recept, men en banan brukar vara en portion glass:) inga onödigheter i och den frysta bananen får en himla bra glass konsistens när den har körts i en mixer. Det kan vara lite segt i början när man mixar men det ger sig efter ett tag, annars bukar jag bara hälla i liite varmt vatten så går det bättre. Detta är något veganer brukar göra som hemmagjord glass:)

Kommentera här: