Keep The Weight Off This Christmas

De flesta utav er håller säkerligen med mig när jag säger att julen för med sig stora utmaningar när det kommer till att hålla vikten. Överallt är det hysteri kring allt man bör äta under julen - glögg, must, pepparkakor, lussekatter, julskinka, julmat osv. Allting finns hela tiden så tillgängligt att det för många kan vara svårt att låta bli pepparkaksburken eller lussekatterna som står framme till jobbfikat. Tillåter man blodsockret att hinna bli tillräckligt lågt blir utmaningen ännu större och det blir lätt att falla dit för frestelsen. Och givetvis är det inte fel under den här tiden utav året att dricka lite glögg eller ta en pepparkaka eller lussekatt någon gång ibland för att sätta en guldkant på vardagen. Däremot får man inte glömma, att intaget utav energi påverkar kroppen på exakt samma sätt oavsett tid på året.

 

Därför vill jag påminna er att under julhysterin som om någon månad kommer att vara över - att vara balanserad med det ni äter och äta allting med måtta. För att undvika ångesten som annars kommer upp till ytan lagom till januari då nästa hysteri utbryter - nyårslöften. (Tips kommer på hur du för en gångs skull håller dem)

 

Glögg är gott, men kom ihåg att (alkoholfri) glögg är en söt dryck och innehåller ca 7 sockerbitar/dl (tål att jämföras mot coca-cola ca 3 sockerbitar/dl). Är det inte socker i glöggen så kan jag garantera att det som i alla andra fall är sötningsmedel med i bilden som inte är ett dugg bättre. Så drick glögg med måtta - eller varför inte testa något gott julte istället? Alltid finns det nyttiga alternativ - det handlar om att välja att se dem. En flaska julmust (33 cl) innehåller ca 10 sockerbitar - byt ut mot mineralvatten eller drick så sällan som möjligt. 10 pepparkakor innehåller ca 5,5 sockerbitar - om du vill äta pepparkakor överväg att göra egna med dinkelmjöl. Som du märker kan listan kan göras lång på allt socker som hör till julen. Men förhoppningsvis förstår du min poäng? Överallt på internet och tidningar dyker det just nu i denna stund upp inlägg om vad man bör och inte bör äta för att "klara sig genom julen". Men allvarligt - använd ditt sunda förnuft. Undvik mycket utav sockret (som inte är bra för någon oavsett ämnesomsättningstyp) som finns i godis, bullar, kakor osv. och ät all julmat med måtta. Du kommer inte att bli fet sålänge du håller dig till något som kallas lagom.

 

Speciellt nu under julen kan det vara vettigt att ställa dig själv de 3 frågorna jag nämnt tidigare
- innan du stoppar det i munnen:

  • Vad innehåller det som jag funderar på att äta?
  • Hur påverkar detta min kropp?
  • Väger de positiva effekterna upp de negativa effekterna?

Istället för en bild på massor flådig julmat bjuder jag på en härlig julbild på Miranda Kerr - inspiration istället för frestelse!

9,727 steps!

Jag trotsar vädret utomhus. Trots att temperaturen visade -12°C så gav jag mig ut på en långpromenad! Ska försöka få in 10 000 stegs promenader så ofta som möjligt under veckorna för att öka min dagliga förbränning. Struntar i att det är kallt, snöar och blåser utomhus! I Do What I Gotta Do. Det finns inga genvägar till framgång, punkt slut. Och vem mår inte bra av att ha en frisk och snygg kropp? Det gör i varje fall jag! -373kcal under dagens 1½ timmas promenad ute i kylan.

Glömde jag att nämna att det är 1:a December imorgon? En månad kvar utav 2010 - 2011 ska bli ännu bättre!

Stayfit Magazine - Bloglovin

Stayfit Magazine är en hälsosajt som skiljer sig väldigt mycket ifrån exempelvis livsstilsbloggar. För att få ett så varrierande innehåll som möjligt och inte upprepa inlägg som tidigare redan har publicerats blir det svårt att uppdatera ofta & så gott som varje dag. Stayfit Magazine vill jag ska vara en renodlad hälsosajt & har därför valt att personligen vara relativit anonym & inte skriva så mycket om min vardag som är typiskt för exempelvis en livsstilsblogg. Jag skriver däremot om sådant som rör kost/träning/hälsa i mitt liv. Stayfit Magazine publicerar inlägg med varriation som utbildar dig inom kost & hälsa, inspirerar dig till träning & tar upp ämnen som kan vara intressanta att diskutera eller upplysande. Stayfit Magazine ska helt enkelt fungera som en inspirationskälla för dig - peppa & motivera dig för att nå dina mål! Jag tror att du kan göra allt - bara om du vill! Som talesättet lyder - "Ensam är man stark. Tillsammans är vi oslagbara!" Kämparglöd tillsammans med massor utav tips får du på Stayfit Magazine - din hälsocoach på nätet!

För att inte gå miste om det, börja följ mig på Bloglovin!
På så sätt ser du när jag vill dela med mig utav något nytt och publicerat nya inlägg!