How To Recover From A Binge

Alla har vi med stor sannorlikhet någon gång frossat i oss så för mycket onyttigheter. Man känner sig proppfull, magen svullnar upp och man ångrar sig efteråt att man åt så mycket eller till och med att man åt det över huvud taget. Om man tränar, och äter bra för att nå ett mål kan det till och med kännas som att man misslyckats för att man inte lyckades hejda sig. Man har kämpat hela veckan och avslutar den genom att "förstöra" allting, eller? Är det verkligen svart eller vitt? Så, vad gör man när man sitter där och mår allmänt illa? Hur tar man sig upp ur det och undviker att man fortsätter på samma dåliga bana? Vilket är lätt, om man klandrar sig själv och tillåter sig själv att ge upp istället för att komma igen.

  • Gå vidare. Misstag händer alla. Det viktigaste är att du inte fortsätter på samma bana. Det här tillfället förstör inte allt, eftersom det endast är ett tillfälle. Blir det dock flera, blir det ett problem. Kom upp ur det med en erfarenhet rikare! Se till att åtminstone avsluta det på ett bra sätt.

  • Lär dig utav upplevelsen i framtiden. Skriv gärna upp hur du känner och mår. Även hur du kände innan och hur du kan göra annorlunda nästa gång. Nästa tillfälle du känner ett sug efter att gå loss på onyttigheter påminner du dig själv genom att läsa det du skrivit och tänker tillbaka på föregående tillfälle. Om du trots det gör om det igen, är det inte längre ett misstag utan ett val du gör, och då ska du också äta det utan att ha dåligt samvete efteråt.

  • Om du kan ställa till din diet, kan du minsann också städa upp efter dig! Eller hur? Ge din kropp det den egentligen behöver genom att äta ren, levande mat som frukt och grönt. Drick även vatten. Kroppen är nämligen beroende utav vatten för att kunna bli av med de slaggprodukterna du ätit.

  • Ägna dig åt en rolig aktivitet. Inte för att kompensera för det du precis åt, utan för att det många gånger känns bättre efter att ha rört på sig. Vila en stund och låt det värsta lägga sig. Ta sedan fram ex. rockringen, dra på peppande musik och/eller dansa loss. Ge dig ut och spring! Gå ut på en långpromenad och få frisk luft. Gör det som känns bäst för dig själv. Yoga är också ett utmärkt alternativ.

Lycka till!

 


Kommentarer:

1 lovelyliller.com:

skriven

skrev akkurat om dette og min egen opplevelse :)

2 sandra:

skriven

så jävla bra inlägg du har :D vart får du all inspiration ifrån?

3 Stayfit svarade &:

skriven

Sandra - Just nu, först och främst tumblr. Men söker även på google och youtube.

4 kajsa:

skriven

sv: tack :* gillar din blogg förresten!

5 Malin I Form:

skriven

Vad roligt att du vill vara med :D

6 Tess:

skriven

Inspirerande blogg! :-)

Pukka teét du undrade över kommer från en butik jag jobbar på, med teér & sånt. Men kolla i te/kaffe butiker, där borde det finnas! :)

7 ANGELICA.BLOGG.SE ♥:

skriven

Blir inte ens sugen när jag ser sådär mycket godis :D

8 Lindeli:

skriven

HM måste jag ju absolut kolla in :)

Vilken intressant blogg, ska jag absolut återkomma till

9 AKA:

skriven

Men va kul att du tittade in! Hoppas du ska trivas! Jag gillar det jag ser här! Och visst blev det nakenchock på juldagsmorgonen! Hohoho god jul på dig!

Kommentera här: