How to Take A Before PhotoDen största utmaningen är att komma igång. Men ännu läskigare är det att faktiskt börja. För att verkligen börja på riktigt rekommenderar jag dig att ta ett före-kort. Varför är det så viktigt att ta ett sådant foto? Jag tänker i detta inlägget förklara de 3 viktigaste anledningarna samt dela med mig utav 3 tips som är viktiga att tänka på då du väl tar ett kroppsfoto för att tydligast visa dina resultat.

Det skapar en utgångspunkt:

Alla behöver börja någonstans. Om du någon gång har satt upp ett mål för dig själv, din träning eller vad du vill uppnå, så har du egentligen inte börjat förän du har tagit ett förefoto som du kan blicka tillbaka på och jämföra dina resultat emot. Så du måste ta mod till dig och bara göra det - även att bilden inte visar hur du vill se ut, så har du åtminstone tagit ett steg i rätt riktning.

Det skapar motivation:

Bilden är en källa till motivation. Allt du behöver göra är att titta på fotot för att komma ihåg varför du gör det här. Lägg inte undan fotot utan sätt upp det på en plats där du kan se det på en regelbunden basis.

Det ultimataste sättet att mäta resultat:

Eftersom att vi kvinnor tenderar till att titta oss i spegeln dagligen och bara titta på våra brister/skavanker så är det svårt att se att man faktiskt uppnår resultat. När man kollar sig i spegeln hela tiden så ser man inte det. Man ser bara sig själv hur man ser ut just då och har inget att jämföra med. Det roligaste med att ha en utmaning som det här är att i slutendan kunna placera en före och efterbild brevid varandra. Bilden är ett bevis på att man har uppnått resultat. Vanligtvis så kanske man känner sig lite mer fit, man kanske har fått några komplimanger och man kanske har tappat några kilo. Men man ser det inte när man tittar i spegeln, utan det ser du bara på före och efterbilden då du har något att jämföra med.


3 att-tänka-på tips!

  • Vad du har på dig
    Ha inte på dig stora tröjor eller långa byxor.
Hur ska du kunna mäta din resultat om du inte kan se dem? Börja med att göra dig av med baggy-tshirten! Sätt på dig en tight tank-top (som du kan dra upp som en sport-bh), sport-bh eller kanske till och med en bikini istället. Oftast är omårdet kring höfterna/rumpan/låren som vi kvinnor oftast önskar att se resultatet på. Så byxorna ryker också eftersom de hindrar dig från att se dina resultat! Sätt på dig ett par shorts istället som är av en tightare modell.
  • Hur du står
Hur du står kommer att hjälpa dig att se dina resultat när de väl inträffar. Du vill åtminstonde ta två poser - en framifrån och en från sidan. Om du vill kan du även ta ett kort bakifrån.

Framifrån - Var noga med att inte stå som en säck potatis utan sträck på dig. Stå med dina ben lite mer än axelbrett isär. Tänk även på att inte ha dina armar för mycket intill kroppen utan stå med dem antingen en bit ifrån kroppen eller med händerna på höfterna. Stå som du normalt sett skulle stå samtidigt som du tänker på hur du lättast ska kunna jämföra dina resultat. Se till att du har ungerfär samma pose vid varje fototillfälle.

Från sidan - Kortet du tart från sidan är fotot som visar dig tydligast resultat på bla. magen. Men det många missar pga att armarna är i vägen är vad som sker i sektionen mellan magen och bysten och hur den faktiskt blir mer slimmad. Välj därför att antingen ha armarna mer bakåt eller ovanför huvudet.
Bakifrån - Såhär kan en bild bakifrån se ut. Tänk dock på att inte ha lika täckande kläder på dig som jag har på bilden ovan.
  • Vart du står
För att inte ha alltför mycket distraktion runtomkring bilden ska du ta kortet mot en nautral bakgrund. Detta för att ha all fokus på hur din kropp verkligen ser ut. Ha lyset på och sätt påblixten på din kamera. Var inte rädd för att vara lättklädd och visa de områden som bekymrar dig mest. Av de enkla skälen att jag lägger upp mina före och efterbilder på nätet och jag därav vill av anonyma skäl inte tar med ansiktet så ska det inte hindra dig från att göra det. Våga le - kom ihåg att det är från det att fotot är taget som det faktiskt bara blir bättre. Så se inte det värsta tänkbara ut på bilden, utan se glad ut och intala dig själv att "det här är sista gången du och alla andra ser dig själv se ut såhär! Be proud!

Kommentarer:

1 lovelyliller: trening ,mat og morro.:

skriven

takk for tipsene!

2 Anja:

skriven

Kan inte du lägga upp dina före och efterbilder? Skulle vara jätteinspirerande!

3 Stayfit svarade &:

skriven

Anja - I will. Antingen i videoform eller i bilder. :)

4 Julia:

skriven

Imponerande!

Har du tappat flera klädstorlekar, känner du stor skillnad?

5 Stayfit svarade &:

skriven

Jag har gått ned i varje fall 1-1,5 storlek, så absolut! :)

Kommentera här: